Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii în colaborare cu Comisia juridică din cadrul Senatului României a organizat o ședința de audieri cu decanii Barourilor din cadrul UNBR dând curs unei petiții colective prin care ne erau semnalate anumite aspecte ce țin de activitatea de asistență judiciară, respectiv modalitatea și mecanismul de stabilire a cuantumului onorariilor pentru asistență judiciară, bugetarea și actualizarea acestora, precum și plata efectivă a onorariilor din oficiu.

La această dezbatere au participat: Ministrul Justiției, domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, domnul Secretar de stat, Florin Horațiu IURA, de la Ministerul de Finanțe si doamna procuror șef, Tamara MANEA din partea Ministerului Public.

„Scopul este ca la finalul acestor discuții, purtate în acest cadru instituțional lărgit, împreună cu toți factorii implicați în această problemă, să se prefigureze soluții concrete astfel încât activitatea avocatului să fie recunoscută și apreciată ca partener în actul de justiție, așa cum este consfințit în art. 24 din Constituția României”, a precizat senatorul Caracota, pe pagina sa de Facebook.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentPreședintele Tribunalului permanent de Arbitraj din Dâmbovița vrea un loc în Consiliul de Mediere
Articolul următorȘi-a găsit sfârșitul în timp ce își renova locuința