Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis,în data de 19 mai, încheierea actualului sezon competițional în baschetul românesc. Nu va fi acordat titlul de campioană, iar clasamentele finale sunt cele înregistrate la momentul întreruperii competițiilor,în luna martie. La feminin,în prima ligă, CSM Târgoviște încheie competiția pe locul 4.

În regim de videoconferinta, cu prezenta a 14 membri ai Consiliului Director, FRB a decis,în data de 19 mai,încheierea competițiilor interne din acest sezon competițional (2019-2020). Iată cele mai importante decizii:

Se aproba cu unanimitate de voturi organizarea, in luna august, a Ligii de vara LNB – atat la masculin, cat si la feminin, cu respectarea reglementarilor in vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19. Competitiile nu au caracter obligatoriu si se vor desfasura doar cu participarea jucatorilor romani.

Se aproba cu unanimitate de voturi propunerea de dizolvare a Comitetului pentru Situatii de Urgenta din cadrul FRB, care a functionat pe durata starii de urgenta instituita prin decret al Presedintelui Romaniei.

Consiliul Director constata imposibilitatea continuarii Ligii Nationale de Baschet (masculin si feminin) si a Ligii I, din cauza pandemiei de Covid – 19, si dispune cu unanimitate de voturi incetarea sezonului competitional 2019-2020 al LNBM, LNBF si Liga I, cu clasamentele in vigoare la data suspendarii competitiilor de catre Comitetul pentru Situatii de Urgenta, din 12 martie 2020, fara decernarea titlurilor de campioana nationala. Prezenta decizie intra in vigoare incepand cu data de 22 mai 2020, acordand astfel tuturor participantelor din LNBM, LNBF si Liga I, posibilitatea de a-si rezolva in aceasta perioada toate aspectele organizatorice.

Consiliul Director recomanda tuturor cluburilor participante in LNBM, LNBF si Liga I sa negocieze incheierea amiabila a tuturor contractelor cu participantii la activitatea sportiva, pentru a evita ulterioare litigii salariale.

Prin aceste hotărâri, sezonul competițional se încheie fară acordare titlului de campioană. În competiția femină, CSM Târgoviste va încheia astfel competiția pe locul patru,în spatele echipelor din Sfântu Gheorghe,Satu Mare și Arad.

Imagine

Articolul precedentChindia a reluat antrenamentele. După testarea pentru coronavirus târgoviștenii fac și vizita medicală. Totul în…deplasare
Articolul următor198 de cazuri noi de coronavirus,în ultimele 24 de ore. Patru sunt în Dâmbovița (total 244)