Guvernul relaxează regulile în cazul slujbelor religioase. În ordinul publicat vineri seară în Monitorul Oficial nu mai apare obligativitatea folosirii unor obiecte de unică folosință, așa cum este cazul lingurinței cu care se dă împărtășania, conform realitatea.net.

,,În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult care intră în contact cu credincioșii, acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare. Se vor dezinfecta periodic, odata la 4 ore, obiectele sau suprafee frecvent atinse,” se spune în ordinul comun al Ministerul Sănătății și Ministerului de Interne privind normele sanitare în lăcașurile de cult.

De asemenea, documentul prevede că 16 credincioșil pot lua parte la slujbe private. S-au pastrat si unle reglementări anterioare. Astfel:

Accesul credincioşilor în lăcaşele de cult sau în locurile unde se organizează slujbe cu un caracter privat se va face limitat, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minim 4mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minim 2 m între persoane. La slujbele din aer liber distanțarea trebuie să fie de doar 1,5m.

La intrarea în lăcașurile de cult persoanele sunt obligate să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant ce va fi pus dispoziţie de organizatorii evenimentului religios.

Articolul precedentÎncă 5 cazuri noi de coronavirus, în Dâmbovița. Totalul ajunge la 252 de cazuri
Articolul următor„Negativi” și-a doua oară. Au sosit rezultatele testelor pentru coronavirus, la Chindia Târgoviște