Un tânăr de 25 de ani a fost prins de polițiștii târgovișteni conducând, fără drept, o mașină, prin mijlocul orașului, la orele serii.În plus, tânărul era și beat. S-a ales cu un dosar penal, dar a avut noroc, pentru că ar fi putut ajunge direct după gratii.

La data de 27 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au depistat pe „Calea Domnească” din localitate ( o arteră aglomerată ce tranzitează și zona centrală a orașului) un bărbat de 25 de ani, din Ludești, în timp ce conducea un autoturism, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Imagine

Imagine cu un caracter ilustrativ

De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat peste 0.30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal.

Tânărul a avut noroc, pentru că rezultatul alcooltest nu a indicat o valoare mai mare, a îmbibației alcoolice din sânge. Asta pentru că, în conformitate cu legea:

„În situaţia în care persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.”

Articolul precedentAstăzi (28 noiembrie) este „Ziua Sfinxului” din Bucegi
Articolul următorStatistici îngrijorătoare. 17 persoane decedate (ian.-oct.2019) în accidente rutiere, în Dâmbovița