Sindicaliștii din ANAF se pregătesc de grevă generală. Decizia a fost luată după ce un proiect de hotărâre de guvern, privind reducerea posturilor vacante din ministere, a fost postat pe site-ul ministerului. Păstrarea proiectului  a venit după ce, în prealabil, la Brașov sindicaliștii din ANAF au criticat decizia ministerului, fără rezultate.

Foto schemă reducere posturi vacante ministere, ANAF-încercuit roșu

Sindicatul Sedlex (Sindicatul Finanțelor Publice Târgoviște) a anunțat că este posibil ca în curând să fie declanșată greva. În comunicatul de presă se prezintă, printre altele, următoarele:

Consiliul Național al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe, organizaţie sindicală reprezentativă la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală s-a reunit în ședință extraordinară pentru a analiza declarațiile publice privind reducerile de personal, în condițiile în care sistemul fiscal de colectare și administrare a bugetului național al României are un deficit de aproximativ 3700 de funcționari publici, generat de lipsa angajărilor din ultimii 7 ani.

Totalul orelor suplimentare efectuate de colegii noștri, la nivel național, este de 742.500 ore/lună, însemnând un total de 17.820.000 lei neachitați lunar salariaților din sistemul fiscal din România.

Mai mult, proiectul de hotărare de guvern privind reducerea posturilor vacante în cadrul ministerelor, afecteaza în cea mai mare măsura personalul din ANAF si structurile subordonate, prin acest proiect de hotărare fiind reduse un numar de 3276 posturi vacante, dintr-o instituţie care poate fi considerată de siguranţă naţională prin natura atribuţiilor sale.

Pe lângă personalul insuficient, sistemul fiscal din România se confruntă de o lungă perioadă cu dotări materiale vechi si insuficiente (calculatoare, imprimante, softuri, etc)  care îngreunează şi mai mult desfăşurarea normală a activitaţii.”

Reducerea de la 27.582 la 24.306 persoane, semnifică doar reducerea posturilor vacante, de la 3700 la doar 424 persoane.

Articolul precedentScandal la Spital. Mai mulți țigani s-au bătut cu paznicii
Articolul următorPotlogi. Un șofer a lovit doi pietoni și a fugit de la fața locului