La Corbii Mari în Dâmbovița situația tinde să scape de sub control, spune primarul localității. Un pacient infectat cu coronavirus, de 57 de ani, a decedat, în urma cu câteva zile, iar acum, conform edilului, sunt multe persoane infectate cu COVID 19 în localitate. Primarul cere ajutor de urgență din partea statului, pentru ca este posibil, spune acesta, să fie zeci, dacă nu sute de persoane infectate în comună.

Foto– Grozăvești, comuna Corbii Mari (locul primului caz de infecție cu coronavirus)

Foto-primar Ionuț Banică

Primul caz de coronavirus a fost diagnosticat, la Corbii Mari, în data de 24 martie, iar pacientul, în vârstă de 57 de ani, a decedat câteva zile mai târziu. Acesta fusese infectat la un centru privat de dializă din București.

Se pare că bărbatul reîntors acasă, la Corbii Mari, ar fi infectat mai multe persoane din localitate. La momentul actual, în localitate sunt în carantină sute de persoane suspecte, iar pentru alte cel puțin 11, spune edilul, a fost confirmatată prezența virusului. Autoritățile centrale nu prezintă date despre situația din Dâmbovița, iar edilul șef al comunei Corbii Mari cere testarea de uregnță a tuturor locuitorilor comunei,

Imagine

Primarul, Ionuț Banică, a adăugat pe pagina sa de facebook:

„Având în vedere situația de la nivelul comunei și confirmarea mai multor persoane cu virusul COVID-19, am solicitat, ieri, în REGIM DE URGENȚĂ, autorităților de la nivel județean și național, 3 măsuri imediate. Le puteți vedea în adresa atașată.

Aseară, am intervenit pe un post național de televiziune ca să spun și mai apăsat aceste lucruri. E inadmisibil tratamentul de nepăsare care ni se afișează. Îi ascult pe unii la televizor cum se laudă că au făcut și au dres – nu au făcut nimic.

Nu ne văităm – ne facem datoria și o s-o facem până la epuizare. Dar vreau să înțeleagă toată lumea că din lupta asta nu vom putea ieși fiecare pe cont propriu!”

Articolul precedentA intrat cu mașina în gardul unei case, pe DN 72 A, la Gheboieni
Articolul următorDeputatul PSD, Corneliu Ștefan, face un apel public la Comisia pentru Situații de Urgență