Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat fonduri de aproximativ 195.000 lei, în vederea achiziţionării unor materiale de natură medicală, dar şi un snowmobil pentru deplasarea răniţilor pe zăpadă.

Pe lângă materialele asigurate cabinetelor medicale din refugiile Zănoaga şi Peştera, printre echipamentele necesare, care pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte în intervenţiile viitoare ale salvamontiştilor dâmboviţeni, se regăsesc un defibrilator automat şi un aspirator de secreţie, a căror valoare sare de 9.000 lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a precizat că noile achiziţii vor face posibilă desfăşurarea activităţii serviciului la standarde de calitate şi îi asigură pe iubitorii muntelui de întreaga disponibilitate a salvatorilor montani în situaţii de urgenţă.

„Salvatorii montani dâmboviţeni au dotările şi echipamentele necesare pentru a intreveni, în orice moment, atunci când este nevoie de ei. Am urcat în munte, la Serviciul Public Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa, pentru a ne asigura că eventualele acţiuni ale salvamontiştilor se vor desfăşura fără probleme, mai ales că, în această perioadă, turiştii iau cu asalt zona montană dâmboviţeană. Astfel, au fost achiziţionate echipamente profesionale care vor sprijini activitatea salvamontiştilor în patrulări, dar şi în cazul intervenţiilor şi situaţiilor medicale deosebite”, a spus Corneliu Ştefan.

Sursa: Realitatea de Dambovita