Vestea demiterii din partid, de către CEx-ul PSD, a lui Adrian Țuțuianu, a căzut ca un trăsnet în organizația Dâmbovița a social democraților. Prin intermediul paginilor de socializare este anunțată o regruprare a primarilor, ce încă îl susțin pe Adrian Țuțuianu. Tot în mediul virtual este anunțat și înlocuitorul lui Adrian Țuțuianu, la șefia PSD Dâmbovița: Rovana Plumb, actualul ministru interimar la Educație și ministru plin al Fondurilor Europene.

Organizația PSD Dâmbovița a reacționat inițial doar printr-un anunț:

„Senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreşedinte PSD, a fost exclus din partid prin votul Comitetului Executiv Naţional, la exact 20 de ani de când a devenit membru. Acesta a afirmat, după excludere, că va contesta decizia CExN pe căile statutare.” 

Anunț ce a primit comentarii mai degrabă dezaprobatoare (foto- captură facebook PSD Dâmbovița), la adresa lui Adrian Țuțuianu, în mediul on line.

Ulterior, organizația PSD Dâmbovița a anunțat, tot pe pagina de socializare, prin intermediul unui articol de presă (foto) că susținătorii lui Adrian Țuțuianu, din organizația Dâmbovița, s-au hotărât să reacționeze.

Declarație Constantin Ana (foto), primar PSD oraș Pucioasa (facebook PSD Dâmbovița, via db24 news):

„Probabil că ne vom strânge toți primarii PSD și vom vedea încotro să o luăm. Adrian Țuțuianu, în ciuda a ceea ce spun unii și alții, are încă susținerea aproape în totalitate a primarilor PSD Dâmbovița. Vă dați seama, că cel puțin oamenii care sunt întregi la minte în organizația asta nu au cum să accepte o asemenea măsură, pe care o consider total abuzivă. Mai departe vom vedea.”

Un fost membru al PSD Dâmbovița, ex deputatul Radu Popa, a anunțat, imediat după decizia CEx-ului PSD, prin intermediul paginii proprii, din o rețea de socializare, că Rovana Plumb va fi desemnată președinte interimar al organizației PSD Dâmbovița( foto).

Despre Radu Popa, Adrian Țuțuianu a spus că este „un personaj toxic” și că este unul dintre cei care au participat la operațiunea de înregistrare a sa, la ședințele de partid, de unde au provenit înregistrările ce finalmente au condus la demiterea lui A.Țuțuianu din PSD.

Articolul precedentDecizie bănuită: Ţuţuianu şi Neacşu au fost excluşi din PSD
Articolul următorSURSE. Mai mulți primari și vicepreședinți PSD din Dâmbovița își vor da demisia în urma excluderii lui Țuțuianu