Târgovișteanca Sorana Cîrstea a pierdut, în trei seturi, finala turneului de tenis de la Taskent, din Uzbekistan. În ciuda înfrângerii, Sorana va face un salt spectaculos, de nu mai puțin de 25 de locuri, în clasamentul WTA, al jucătoarelor profesioniste de tenis.

Sorana Cîrstea nu a reușit să își egale cea mai bună performanță a carierei (câștigarea unui turneu WTA, reușită în 2008, tot la tashkent).

În finala turneului din Uzbekistan, târgovișteanca a cedat, într-un meci de mare luptă în fața belgiencei Alison Van Uytvanck (nr. 61 WTA).

Sursa fotodigisport.ro

Sorana a început mai slab meciul contra lui Van Uytvanck și a pierdut primul set cu 2/6. În setul secund, Sorana a fost mai atentă, în special la serviciu, și a reușit să domine categoric disputa, adjudecându-și actul secund cu 6/4. La finalul setului doi belgianca având chiar o răbufnire nervoasă în care a vociferat la propriul staff și a lovit cu racheta de pământ.

În setul al treilea un singur break, realizat devreme, a făcut diferența, în favaoarea lui Van Uytvank, care a avut nevoie de 5 mingi de meci, pe propriul serviciu, înainte de a câștiga meciul și turneul.

În ciuda faptului că Sorana nu a reușit să reediteze propria performanță din 2008 ( când câștiga turneul din Uzbekistan) târgovișteanca va face un salt specaculos în clasamentul WTA. Conform WTA live, Sorana va urca 21 de poziții, până pe locul 75, începând de luni 30 septembrie.

Articolul precedentAlertă în Dâmbovița. Un bărbat a sunat la 112 spunând că fiica sa, de 13 ani, a fost răpită
Articolul următorAproape 1000 de tineri au participat la un cros ,la Pucioasa