Târgovișteanca Sorana Cîrstea a avansat trei poziții în clasamentul WTA, al jucătoarelor profesioniste de tenis. Cîrstea se situează acum pe loc 73 WTA și este a doua cel mai plasată româncă, în ierarhia mondială.

FotoSorana Cîrstea

Clasamentul actualizat al ierarhiei modiale (WTA) a fost actualizat astăzi (21 octombrie 2019). Dintre românce cel mai bine se clasează Simona Halep, ce este în urcare o poziție(locul 5) față de săptămâna trecută.

Sursa fotoWTA.

Sorana Cîrstea este la rândul ei una dintre româncele ce se află în urcare în clsament, în această săptămână (locul 73 față de 76 din săptămâna precedentă).

Foto– clasament românce (21 octombrie 2019)

Sorana Cîrstea și Simona Halep sunt singurele românce în top 100 WTA, un clasament unde în urmă cu doar puțină vreme România avea 6-7 sportive.

Clasamentul este foarte important deoarece în baza acestuia se stabilește participarea pe tabloul principal a jucătoarelor, la principalele turnee (cum sunt cele de Grand Slem, la care doar jucătoare din prima sută acced direct pe tabloul principal).

Cum până la finalul anului nu se mai pun la bătaie foarte multe puncte (excepție făcând turneul campioanelor de la Shenzen-China, unde participă primele 8 din clasamentul WTA) este foarte posibil ca ierarhia la final de an să fie cea din momentul de față, în special pentru locurile 20-100, din clasamentul WTA.

Articolul precedentLemn confiscat de polițiști, la Mătăsaru
Articolul următorStudenții de la Valahia s-au documentat la Stația de Epurare din Târgoviște