Deși tenisul, ca și alte discipline sportive, are suspendate toate competițiile, din cauza pandemiei de coronavirus, o alternativă a fost oferită jucătorilor profesioniști: Jocul pe simulator. La Madrid, organizatorii turneului pe zgură, ce are loc în fiecare an, în această perioadă, organizează primul turneu de tenis pe computer la care participă doar jucătorii profesioniști. Din România s-a înscris, pe tabloul feminin, doar târgovișteanca Sorana Cîrstea, ce a reușit două victorii, în primele două confruntări.

După anularea ediţiei 2020 a competiţiei pe zgură, de la Madrid, patronată de Ion Ţiriac, responsabilii turneului „Mutua Madrid Open” au decis să organizeze o competiție on line, evident fiind vorba doar un surogat alternativ, la competiția propriuzisă. Turneul este  disputat prin intermediul jocului video Tennis World Tour, în perioada 27-30 aprilie.

„Turneul va beneficia de o donaţie de 150.000 de euro pentru cele două tablouri (ATP şi WTA), iar învingătorii vor decide apoi ce parte vor oferi jucătorilor şi jucătoarelor cu cele mai mari probleme economice”. Au anunțat organizatorii.

În competiția feminină (patru grupe a căte trei jucătoare) s-au înscris nume mari din tenisul feminin.

Imagine

În grupa a doua, Sorana Cirstea a reușit sa câstige primele doua meciuri.

Cîrstea a trecut categoric, în primul meci, de  Johanna Konta, cu 3-0 (12-1 la puncte), iar în meciul al doilea s-a impus cu 4-2 în faţa Elinei Svitolina, după ce a salvat trei mingi de meci.

În cel de-al treilea meci din grupă, târgovișteanca va juca cu Viktoria Azarenka. Turneul are loc în perioada 27-30 aprilie 2020.

Articolul precedentAtenție! Vremea schimba foaia. Furtuni și descărcări electrice, și în Dâmbovița, din 29 aprilie
Articolul următorKlaus Iohannis, prima conferință de presă de la începutul pandemiei de coronavirus. Anunț important pentru români