Teatrul Tony Bulandra vă invită, duminică 12 mai, la ora 19:00, în Sala Mare, la spectacolul Balcanicele, unul dintre cele mai bune spectacole din România, alese de revista Yorik în anul 2015.

Distribuție: Andreea Tănase, Carmen Ionescu, Tache Florescu, Liviu Cheloiu, Elisabeta Râmboi, Ioana-Maria Repciuc, Catalin Mares, Liviu Pintileasa.

Balcanicele este un spectacol puternic din punct de vedere politic, întrucât este vorba despre drama inimaginabilă a femeilor musulmane din Bosnia, în timpul conflictului armat cu Serbia, la sfârșitul secolului XX.

Este un spectacol despre evenimente reale trecute sub tăcere în mod sistematic, nu doar de comunitatea internațională, ci și de chiar victimele lor.

„Violurile sistematice ale femeilor musulmane de către soldații sârbi aflați sub ordin, într-un plan fără precedent de a provoca sarcini, pentru a crește ponderea de populație sârbă din teritoriul Bosniac sunt un capitol deosebit de dur al istoriei recente, și al istoriei cruzimii umane în general. Imposibilitatea relatării acestor atrocități este scrisă chiar în natura credinței islamice, întrucât recunoașterea acestor evenimente ar submina total însăși țesătura fundamentală a familiei în cadrul paradigmei culturale islamice. Din acest motiv, spectacolul Balcanicele își propune să dea voce, să atragă atenția asupra acestui fenomen, pentru a problematiza tăcerile la care ne supunem și validitatea motivelor pentru care refuzăm comunicarea, la toate nivelurile interacțiunii interumane – de la familie la politică externă”, se arată într-un comunicat al Teatrului Tony Bulandra,

Piesa nu este recomandată copiilor sub 16 ani, fiind vorba de continut sexual explicit.

Poți comanda bilete online aici

Sau aici:

– Telefonul agenției de bilete a teatrului: 0245.210.046;
– WhatsApp: 0799.759.012;
– E-mail: [email protected]
– Agenția de bilete a teatrului: Bulevardul Regele Carol I nr. 43
– Program de lucru: L – D: 09.oo -19.oo

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentEU și UE – cetățenie europeană activă, concurs la Biblioteca Județeană
Articolul următorScandal monstru în Liga a 5-a. Un fotbalist a ieșit bătut din teren