O delegație a Universității „Valahia” din Târgoviște a vizitat, miercuri, 19 decembrie, Compania Arctic de la Ulmi, pentru a stabili detaliile unei viitoare colaborări. Scopul întâlnirii a fost acela de a continua colaborarea veche de 15 ani dintre universitate și Compania Arctic, principalii beneficiari ai acestei colaborări fiind studenții.

Din partea Universității „Valahia” au participat la întâlnire rector – conf. univ. dr. Călin Dinu Oros, prorectorul pentru învățământ și asigurarea calității – conf. univ. dr. Laura Gorghiu, prorectorul pentru cercetare și creație universitară – prof. univ. dr. Gabriela Teodorescu, președintele Senatului universitar – prof. univ. dr. Constantin Pehoiu, decanii facultăților, cadre didactice și studenți.

În prezent, în cadrul companiei sunt 153 de angajați din absolvenții Universității „Valahia”, 6 din aceștia având funcții de conducere.

„Alte subiecte discutate s-au axat pe crearea premiselor pentru mobilități, atât pentru studenți cât și pentru cadrele didactice, în fabricile din România și Turcia, stagii de practică pentru studenți, oportunități de angajare pentru absolvenți. Arctic este unul dintre cei mai mari producatori de electrocasnice din Europa, fiind în plin proces de recrutare a studenților și absolvenților specializați în diverse domenii: inginerie, contabilitate, management”, se arată într-un comunicat al Universității Valahia din Târgoviște.

Conducerea Arctic a făcut o prezentare a companiei și a invitat delegația universității să viziteze unitatea de producție, construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0, ce integrează tehnologii de ultimă oră și utilaje inteligente.

Studenţii au avut ocazia să urmărească cele mai complexe procese de fabricaţie, filmulețe de prezentare, să participe la discuții interactive, prilej cu care au primit premii din partea firmei.

Rectorul Călin Oros a invitat la rândul său conducerea Companiei Arctic să efectueze o vizită la Universitatea „Valahia”, în a doua jumătate a lunii ianuarie.

 

Articolul precedentDoi bărbați reținuți, după ce au sustras un telefon mobil
Articolul următorDâmbovița. Sute de polițiști vor asigura liniștea și ordinea publică, de Crăciun