Într-un clasament al suporterilor,întocmit de cei de la LPF, după primele 22 de etape ale actualului campionat (liga I de fotbal) Chindia Târgoviște ocupa un surprinzător loc 4, după Craiova, FCSB și CFR Cluj, adică echipele ce se luptă pentru câștigarea campionatului. În plus târgoviștenii nici nu joacă pe teren propriu partidele considerate acasă, ci la Ploiești.

Sursa foto articol– AFC Chindia Târgoviște, facebook

Clasamentul actualizat, în ceea ce privește prezența spectatorilor la meciuri, a fost publicat de cei de la LPF (lpf2.ro).  Conform acestei statistici, pe prima poziție se află Universitatea Craiova ( medie de 11583 de spectatori la meci), urmată de FCSB (7757 spectatori) și CFR Cluj (3364 spectatori).

Imagine

Surpriza vine în ceea ce privește locul 4, ocupat de Chindia Târgoviște, echipă nou promovată, la ale cărei meciuri, de pe teren propriu, au asistat în medie 3143 de spectatori. Aproape tot atăția ca la Cluj și mai mulți decât la partidele unor echipe cunoscute cu multți suporteri sau care se luptă pentru primele locuri din clasament, precum Dinamo București sau Viitorul Constanța.

Imagine

Cu atât mai surprinzatoare este poziționarea fanilor Chindiei, în acest clasament, cu cât echipa dispută meciurile, considerate pe teren propriu, la Ploiești, la aproximativ 50 de km distanță de Târgoviște. 

Conform statisticii celor de la LPF, în clasamentul meciurilor cu cei mai mulți spectatori, din cele 22 de etape disputate până acum în liga I, în top 20, se află 3 meciuri în care au jucat și cei de la Chindia, din care două pe teren propriu ( la Ploiesti). Este vorba de meciurile Chindia-FCSB (aproximativ 10.000 de spectatori) ,si Chindia_CFR Cluj (aproximativ 6.600 de spectatori).

Meciul cu cea mai mare afluență de spectatori, până acum, în campionatul Ligii I, a fost confruntarea Universitatea Craiova-FCSB ( ce a avut loc în Bănie) partidă la care au asitat 30.235 de spectatori.

Chindia va evolua în continuare la Ploiești, stadionul de la Târgoviște fiiind în plin proces de revovare, ce ar trebui finalizat, conform autorităților locale, cel mai târziu, la finalul verii anului 2020.

Articolul precedentVideo| Apel către turiști, din partea Jandarmeriei Montane
Articolul următorAproximativ 5 mc de lemn de fag confiscat de polițiștii din Târgoviște