Conform informațiilor oficiale,neconfirmate decât parțial de CCR, numărul de semnături ce a stat la baza începerii procedurii parlamentare de declanșare a Referendumului pentru schimbarea Constituței, din 6-7 Octombrie 2018, a fost în jurul sumei de 3.000.000. Curtea Constituțională a României (CCR)a admis ca valabile peste 2.600.000 de semnături, mai mult decât suficiente, având în vedere că pragul necesar pentru declanșarea unui Referendum este de 500.000.

Cum nu există o centralizare oficială pe UAT-uri, semnăturile putând fi  confirmate, ca valabile, de fiecare Primărie în parte, iar obținerea datelor ar presupune o cerere, în baza legii 544/2001 ( a liberului acces la informații de interes public), adresată fiecărei administrații publice în parte, informațiile legate de semnături sunt foarte puține. Totuși, conform newsweek.ro primăria Târgoviște a confirmat, într-un răspuns adresat celor de la newsweek.ro, că au fost consemnate la Târgoviște 13.421 de semnături valide pentru demersul inițiat de către Comitetul de Revizuire a Constituției (în principal Coaliția pentru Familie și instituții de cult).

Surpiza a venit la centralizarea voturilor înregistrate la Referendumul din 6-7 Octombrie,la Târgoviște. În total au votat, în Municipiul reședință al județului Dâmbovița:13359 de persoane. 

Cum 13.359( voturi) <13.421 (semnături), ținând cont și de faptul că există și votanți ce au aplicat ștampila pe „NU”, se poate trage concluzia că, la Târgoviște, nu au votat nici măcar cei care au fost  de acord, inițial, cu declanșarea Referendumului.

Foto-depunere semnături pro Referendum Parlament

Sursa foto: www.basilica.ro

Articolul precedentPrognoza de specialitate a ANM pentru următoarele patru săptămâni de toamnă
Articolul următorBiserica îndeamnă la unitate și la rugăciune. Puiescu: „Ieri și azi a fost numai o etapă a cruciadei”