În primele trei zile ale anului 2021, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, au fost la datorie și au acționat pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, asigurarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, dar și pentru a verifica modul în care se respectă măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Polițiștii dâmbovițeni au intervenit la 96 de evenimente, dintre care 64 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

De asemenea, polițiștii au organizat acțiuni punctuale în contextul epidemiologic actual, ocazie cu care, în această perioadă, au legitimat peste 8.000 de persoane și au verificat 361 de societăți comerciale, 95 de operatori autorizați transportatori și 807 mijloace de transport persoane.

Totodată, în urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 278 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 23.100 de lei.

Sancțiunile au fost aplicate pentru neportul măștii de protecție, conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sursa: Realitatea de Dambovita