Descindere în forță,în dimineața zilei de marți, 10 martie, pe teritoriul a două comune dâmbovițene. Sute de jandarmiși polițiști, însoțiți de luptători de la trupele speciale, au descins pe raza localităților Matăsaru și Mogoșani, unde localnicii se află într-un conflict prelungit de aproximativ o săptămână. Batăi în stradă, violare de domiciliu, distrugeri de tot felul, sunt câteva dintre ingredientele ce compun tabloul zilnic din localitate, începând din data de 1 martie. Tot scandalul se pare ca plecat de la o fată.

Matăsaru-10 martie 2020 (sursa fotogazetadambovitei.ro)

Polițistii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița desfășoară o razie pe raza localităților Mătăsaru și Mogoșani. În cadrul acțiunii sunt angrenați 66 de polițiști, 80 de jandarmi și 4 grupe de luptatori din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Acțiunea a fost decisă după ce, începănd din data de 1 martie, în comunitate scandalurile si violențele se țin lanț. Mai multe familii de romi se pare că au pornit un adevarat război, plecând de la o ceartă legată de o fată din comunitate, ce s-a întâmplat în data e 1 martie, dată la care inclusiv o ambulanță, sosită pentru o intervenție, se pare ca a fost atacata cu pietre de localnici.

Conform celor de la IPJ Dâmbovița,în această dimineață (10 martie):

Au fost efectuate 3 percheziții domiciliare la persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, distrugere,tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe. Totodată au fost puse în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Poliției orașului Găești, pentru dispunerea unor măsuri legale.

Articolul precedentMinistrul de Interne recomandă instituțiilor publice și private să ia în calcul ca angajații să lucreze de acasă
Articolul următorUpdate| Două femei spulberate de un autoturism , la intrarea în municipiul Târgoviște