O tâlharie ca în filme a avut loc în centru orașului Târgoviște, în seara zilei de 1 februarie. Conform declarațiilor celor păgubiți, doi minori au intrat in incinta unui magazin alimentar din centrul orașului Târgoviste și, sub amenințarea unui cuțit, au obligat vânzătoarea să le dea banii din casa de marcat. Alertați de vânzătoare polițiștii au reușit  să îi identifice pe cei doi minori, autori ai tâlhariei. Aceștia vor fi duși astăzi în fața judecătorului pentru stabilirea de măsuri preventive.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 21.00 (1 februarie 2020) în zona centrală a Târgovistei. Un minor cu fața acoperita cu o cagulă a intrat într-un magazin și sub amenințarea unui cuțit a obligat vânzătoarea să îi de banii din casă. Minorul era însoțit de un altul, ce a stat în afara magazinului, pe toata durata acțiunii.

Sesizați de vânzătoare, polițistii târgovișteni s-au deplasat la locul infracțiunii și au reușit identificarea autorilor jafului. Suma sustrasa de minori, 1085 de lei, a fost recuperată în întregime si a fost restituită proprietarilor magazinului jefuit.

Fața de tânarul care sub amenințare ar fi sustras banii s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile ( 2 februarie 2020) sa fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Târgoviste, pentru stabilirea de măsuri preventive. În cauză se efectueaza cercetări  sub aspectul săvârsirii infracțiunii de tâlharie calificată.

Conform unor surse, cei doi minori implicați în tâlharie provin din sistemul de protecție al statului. Desemenea, tot conform surselor, arma (obiect ascuțit tăietor) cu care ar fi fost amenințată vânzatoarea a fost aruncată după producerea tâlhariei, și aceasta fiind deja găsită de polițisti.

Articolul precedentCoronavirus. Primul deces în afara Chinei. Numărul deceselor crește spectaculos
Articolul următorNicio noutate! Cod galben de vânt în zona montană (2-3 februarie). Vezi prognoza meteo pentru Târgoviște (2-4 februarie)