Târgoviștea a găzduit unul dintre concertele care fac parte din cea de-a XXIV-a ediție a Festivalul Internațional ”George Enescu”, ce se desfășoară, în perioada 31 august – 22 septembrie 2019, în 11 orașe din țară.

Evenimentul a avut loc, vineri, 13 septembrie. Ediția din acest an a festivalului totalizează 34 de prezențe în premieră în România, 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida și nouă dintre cele mai bine cotate orchestre din lume.

La concertul extraordinar, organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște, au participat ca invitați speciali cunoscutul pianist englez Peter Donohoe, tenorul Andrei Lazăr și corul Accoustic. Concertul a fost susținut de Orchestra Simfonică „Muntenia” a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, dirijor Daniel Jinga.

În cadrul Festivalului Enescu, aflat la cea de-a XXIV-a ediție, participă nu mai puțin de 2.500 de muzicieni străini și 1.000 de artiști români, care vor interpreta, până pe 22 septembrie, 35 de opere ale marelui compozitor George Enescu în 36 de concerte.

Festivalul Enescu înseamnă înseamnă 84 de concerte în capitală și încă 30 de concerte în alte 10 orașe din țară.

Articolul precedent(Încă) un accident provocat de o căruță. Doi răniți și o cabalină decedată, la Dărmănești
Articolul următorMuzeul Iluziilor Optice vine la Târgoviște