Acasă Administratie Târgoviște. Proiecte în MySMIS de 127 mil. lei, pentru modernizarea transportului public

Târgoviște. Proiecte în MySMIS de 127 mil. lei, pentru modernizarea transportului public

FOTO cu titlu informativ
FOTO cu titlu informativ

Primăria Târgoviște a depus, pe final de an 2018, în vederea finanțării din fonduri europene, prin încărcare în MySMIS, două proiecte care vor transforma radical transportul public din Târgoviște, potrivit edilului Cristian Stan.

Cu o valoare cumulată de peste 127.000.000 lei, ambele proiecte presupun cumpărarea a 40 de autobuze hibrid, construirea unui depou, construirea a trei staţii de capăt, amenajarea a 28 de staţii îmbarcare-debarcare călători, reabilitarea bulevardului Mircea cel Bătrân, a bulevardului Regele Carol, a străzilor Lt. Stancu Ion şi Gării, precum şi a pasajului peste calea ferată pe DN 72 (Pavcom).

Prin noul sistem MySMIS, potenţialii beneficiari din Romania pot solicita banii europeni pentru perioada de programare 2014-2020.

Unul dintre cele două proiecte depuse pe fonduri europene are în vedere modernizarea fundamentală a transportului public în comun din Târgovişte prin achiziţionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Târgovişte. Primăria a testat, în vara lui 2018, autobuzul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, în cadrul Complexului Turistic de Nataţie.

Image may contain: Daniel Cristian Stan, smiling, sitting and indoor

Ce este MySMIS si cum funcționează

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a creat aplicația MySMIS 2014 care va putea fi utilizată de solicitanții și beneficiarii de fonduri europene în relația cu autoritățile, pentru a putea depune proiecte mai rapid și mai simplu, utilizând mediul online, și pentru a-și implementa mai ușor proiectele în perioada de programare 2014-2020.

Reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene (MFE) și grupul de initiațivă StartupCafe.ro au prezentat un tutorial video care descrie funcționarea noului sistem MySMIS, prin care potențialii beneficiari din România vor putea să solicite fonduri europene nerambursabile pentru perioada de programare 2014-2020.

Potrivit unui memorandum al Guvernului, se estimează că începând cu 19 februarie 2016 prin sistemul MySMIS ar urma să se poată deschide apeluri de proiecte și să se depună solicitarea de finanțare din noile fonduri europene.

Aflat momentan în teste, noul Sistem MySMIS 2014-2020, va fi disponibil la adresa https://2014.mysmis.ro, activ permanent, iar noile apeluri vor fi disponibile direct în aplicație, potrivit MFE. Aplicația este unică și va arăta la fel pentru toate Programele Operaționale. Legătura va fi făcută cu tipul de program, iar fiecare Ghid al Solicitantului și indicațiile de completare vor fi personalizate. Conținutul și tipul informațiilor solicitate vor fi diferite, au explicat reprezentanții MFE.

Articolul precedentA greșit curtea!
Articolul următorMii de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti