Cursanţii şcolilor de şoferi din Dâmboviţa au la dispoziție numai unele artere de circulație din Târgoviște pe care să învețe să conducă.

Potrivit unui anunț al Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, cursanților le este interzis să conducă pe mai multe bulevarde din oraș. Totodată, au fost stabilite trasee pentru fiecare tip de permis pentru care se realizează cursuri.

“Având în vedere valorile ridicate ale traficului rutier în municipiul Târgoviște, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă informează cu privire la traseele pe care se poate efectua învățarea conducerii unui autovehicul ori susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere.

„Se interzice învăţarea conducerii autovehiculelor, permanent, pe următoarele străzi din municipiul Târgovişte: Bd. Independenţei, Bd. Mircea cel Bătrân şi Bd. Libertăţii.

În zilele lucrătoare, în intervalul orar 07:00 – 08:15 şi 11:30 – 13:30, pentru categoriile B, BE şi B1, se interzice învăţarea conducerii autovehiculelor pe următoarele străzi din municipiul Târgovişte:

– Str. Lt. Stancu Ion, Str. Cetăţii, Str. Justiţiei (cu excepția perioadelor vacanțelor școlare);

– Str. Calea Domnească (sectorul cuprins între intersecţia cu Bd. Constantin Brâncoveanu şi Tribunalul Dâmboviţa);

– Bd. I.C. Brătianu (sectorul cuprins între Bd. Carol I şi Bd. Independenţei, cu excepția perioadelor vacanțelor școlare);

– Str. Lt. Pârvan Popescu (sectorul cuprins între intersecţia cu Str. Calea Câmpulung şi Str. I.H. Rădulescu, cu excepția perioadelor vacanțelor școlare).

Pentru categoriile C,CE, C1, C1E, învăţarea conducerii auto se realizează numai pe străzile:

– Calea Ialomiţei, Calea Bucureşti (sectorul cuprins între intersecţia cu drumul judeţean 711 şi intersecţia cu Str. Calea Ialomiţei);

– Str. Petru Cercel, Str. Oţelarilor, Str. Laminorului, Str. Magrini; Şoseaua Găeşti;

Calea Câmpulung (numai pe sectorul cuprins între DN 72A şi intersecţia cu Bd. Unirii – Bd. Eroilor);

– Bd. Eroilor;

– Aleea Sinaia, Aleea Mânăstirii Dealu.

Pentru categoriile D, DE, D1,D1E – învăţarea conducerii auto se realizează pe străzile din municipiul Târgovişte, cu restricţiile prevăzute la categoriile B, BE, B1.

Pentru categoria Tr – se execută învăţarea conducerii numai pe: Calea Ialomiţei, Calea Bucureşti (sectorul cuprins între intersecţia cu drumul judeţean 711 şi intersecţia cu Str. Calea Ialomiţei), Str. Petru Cercel, Str. Laminorului, Şoseaua Găeşti, Calea Câmpulung (numai pe sectorul cuprins între DN 72A şi intersecţia cu Bd. Unirii – Bd. Eroilor), Bd. Eroilor, Aleea Sinaia, Aleea Mânăstirii Dealu, Str. Magrini.

Pentru autovehiculele destinate învăţării conducerii care fac parte din categoriile C, CE, D, DE, Tr şi C1, C1E, D1, D1E, accesul de la sediul societăţii care le deţine, la traseele destinate învăţării conducerii şi retur, se poate face numai cu aprobarea Primăriei Municipiului Târgovişte, fără ca pe aceste tronsoane de drum să se efectueze cursuri destinate învăţării conducerii.

Activitatea de examinare practică în vederea redobândirii/dobândirii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este permisă pe toate categoriile de drumuri publice de pe raza județului”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentFostul deputat român Cristian Rizea se oferă să-l găzduiască gratuit pe Traian Băsescu, alungat din vila de protocol
Articolul următorAproximativ 8.300 de ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore