România și orașul Târgoviște sunt reprezentate îna ceste zile la Congresul Mondial de Astronomie și Astronautică din Brazilia, eveniment care are loc în perioada 10-18 aprilie.
Valentin Grigore, președinte al Societății Astronomice Române de Meteori și Coordonator Național pentru România al organizației mondiale Astronomi Fără Frontiere, a fost invitat și va reprezenta în calitate de speaker orașul Târgoviște și România la cel de-al 12-lea Congres Internațional de Astronomie și Astronautică ce va fi găzduit de orașul Campos dos Goytacazes – Rio de Janeiro din Brazilia, în perioada 10-18 aprilie 2019.

„În calitate de speaker invitat la acest eveniment mondial, voi prezenta, într-o manieră interactivă având ca temă „astronomie de la firul ierbii, astronomie pentru toți”, performanțele obținute în cei 25 de ani de activitate a Societății Astronomice Române de Meteori și voi susține un workshop privind observarea cerului nocturn”, a precizat Valentin Grigore.
La eveniment vor lua parte circa 1.000 de participanți din toată lumea.
11 personalități reprezentând instituții celebre din lume sunt invitate în calitate de speakeri la acest eveniment mondial.
Printre invitații care vor participa ca speakeri la congres, în afară de Valentin Grigore, se regăsesc Dennis Stone – director la NASA, Mike Simmons – președinte al organizației mondiale Astronomi Fără Frontiere, Connie Walker – director la Observatorul Național al Statelor Unite, Pierre Paquette – ambasador al Societății Regale de Astronomie din Canada, Carlos Alexandre Wuenschel – director la Institutul Național de Cercetări Spațiale din Brazilia, Patrick Miller – doctor în matematică la Universitatea Hardin-Simmons din Texas, Hassan Baghbani – președinte al Uniunii Profesorilor de Astronomie din Iran.
Evenimentul este organizat de Clubul de Astronomie Louis Cruls cu sprijinul Guvernului Municipal Campos dos Goytacazes și Institutului Federal Fluminense Campus Campos Guarus. Prima ediție a fost organizată în anul 2008.
Articolul precedentComplex de activități de Ziua Europei, organizate de Europe Direct Târgoviște
Articolul următorȘofer de 75 de ani rănit, după ce a ajuns cu mașina în șanț