Sorana Cîrstea este prima româncă intrată în competiție la Australian Open, primul turneu de tenis de Mare Slem de anul acesta.  Târgovișteanca a produs și prima surpriză de pe tabloul feminin, reușind să elimine unul dintre capii de serie.

Imagine

Partida dintre Sorana Cirstea și Barbara Strycova (cap de serie 32, la AO) a durat aproape o oră și 45 de minute și a fost dominată, în marea majoritate a timpului, de sportiva româncă. După 2-2 la în primul set,Sorana a reușit 6 game-uri consecutive,  câstigând setul inaugural și asigurându-și un avantaj și în cel de-al doilea.

 Sorana a condus 5-3, dar Strycova a reușit să revină, astfel că s-a ajuns la tiebreak. În prelungirile setului doi Sorana a fost cea care a avut nervii mai tari și a reușit să iși adjudece atât setul cât ș meciul.

Scor final: Sorana Cîrstea-Barbora Strycova, 6-2, 7-6.  

Imagine

Foto-Cory Gauff

Adversara Soranei din turul secund a produs la rândul ei o surpriză în runda inaugurală de la AO.

Cory Gauff (16 ani) a învins-o, luni, în primul tur, cu scorul de 7-6 (5), 6-3, pe compatrioata ei Venus Williams, locul 5 WTA. Partida a durat o oră şi 37 de minute.

Cârstea și-a asigurat deja un cec de 88.100 de dolari și 70 de puncte WTA, prin calificarea în turul secund de la Australian Open.

Sportiva din Târgoviște a venit la AO, după ce a fost nevoită să se retragă, în urmă cu o săptamâna de la un alt turneul desfășurat la Antipozi. La Hobart, Sorana reușise să se califice, dupa două victorii, pe tabloul principal al competiției, dara a abandonat înintea primului tur, din cauza unor dureri resimțite la piciorul stâng, imediat după victoria din partida cu Irina Begu, ce i-a adus calificarea pe tabloul principal al competiției.