„Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg”. Sau, cu alte cuvinte, bugetul de funcționare, votat la început de an, s-a dovedit insuficient la final de an. Trei primării din Dâmbovița, orașele Pucioasa și Răcari și comuna Văleni, solicită alocări financiare, din fondul de rezervă al Consiliului Județean Dâmbovița, pentru a plăti salariile angajaților, la sfârșit de 2018.

Solicitările venite din partea celor trei UAT-uri vor fi soluționate doar parțial, de CJ Dâmbovița. Așa după cum se precizează, într-un proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi la proxima ședință de CJ (14.12.2018), aceste alocări se vor face în limita sumei de 238.000 de lei, după cum urmează:

UAT Pucioasa , solicită acordarea unui sprijin financiar în sumă de 200 mii lei pentru a putea depăşi situaţia dificilă prin care trece, urmare a imposibilităţii de a achita salarii şi furnizorii aflaţi la plată. Din fondul de rezervă la dispoziţia Preşedintelui se va aloca suma de 150 mii lei .


UAT Răcari  solicită sprijin financiar (50 mii lei) pentru acoperirea unor cheltuieli urgente până la sfârşitul anului . Suma ce a fost aprobată a fi alocată din fondul de rezervă la dispoziţia Preşedintelui este de 38 mii lei .


UAT Văleni-Dâmboviţa, solicită sprijin financiar (80 mii lei) pentru acoperirea unor cheltuieli de functionare până la sfârşitul anului . Suma ce a fost aprobată a fi alocată din fondul de rezervă la dispoziţia Preşedintelui este de 50 mii lei .

Fondul de rezervă, aflat la dispoziția autorității locale (în cazul de față, CJ Dâmbovița), este de 273.000 de lei, astfel că prin această alocare nu vor mai fi disponibili decât 35.000 de lei, până la finalul anului 2018. Orice altă solicitare, de acest tip, neputând fi acoperită decât până la această valoare.

Articolul precedentSute de coronițe din cetină, confiscate de polițiștii din Fieni
Articolul următorI-a furat bijuteriile chiar pe stradă. A avut noroc cu polițiștii