Trei tineri au fost reținuți, duminică, de polițiști dâmbovițeni pentru furt calificați și profanare de morminte. Cele trei persoane din localitățile Dor Mărunt si Pantelimon sunt bănuite că în noaptea de 4 spre 5 decembrie au profanat 6 morminte în localitatea Huedin (județul Cluj), de unde au furat 100 de euro și 10 lei.

În schimb, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie au pătruns în cimitirele din două localități dâmbovițene (Petrești și Moara din Groapă), unde au distrus 13 cavouri. Mai mult de atât, din rândul acestora au sustras bijuterii și bani, în valoare de 13.400 lei.

Astăzi, cei trei tineri vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești pentru dispunerea unor măsuri preventive.

“La data de 5 decembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, au fost reținute pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, trei persoane cu vârste cuprinse între 24 și 40 de ani, bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat și profanare de morminte.

Cele trei persoane au fost depistate pe Autostrada 10 Turda-Sebeș, după ce în noaptea de 4 spre 5 decembrie a.c., ar fi profanat 6 morminte amenajate în cimitirul din localitatea Huedin, județul Cluj, de unde ar fi sustras 100 de euro și 10 lei.

Ulterior, polițiștii s-au deplasat la domiciliile celor trei bărbați, în localitatea Dor Mărunt și în orașul Pantelimon, unde au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară.

De asemenea, persoanele în cauză sunt bănuite că în noaptea de 10 spre 11 noiembrie ar fi pătruns în cimitirele din localitățile Petrești și Moara din Groapă, din județul Dâmbovița, unde ar fi forțat plăcile de ciment de la 13 cavouri și ar fi sustras bani și bijuterii, fiind creat un prejudiciu de 13.400 de lei

Pe parcursul acestei zile, bănuiții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de la Direcția Operațiuni Speciale, de la structurile de investigații criminale din județele Cluj, Hunedoara și Alba și de la Poliția Orașului Lehliu Gară și Pantelimon.

Totodată, la activități au participat și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și Călărași.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentAlertă ANM de vreme severă în toată țara! România, lovită de frig, ninsori şi ploi
Articolul următorÎn loc să își testeze copiii acasă, unii părinți vând pe internet testele de salivă primite de la școală