O turistă aflată în dificultate în Masivul Montan Bucegi, a fost ajutată de jandarmii montani şi salvamontişti.

Jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera împreună cu salvamontiști ai Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița au intervenit joi, 14 iulie a.c., în sprijinul unei persoane accidentate.

Turista, o femeie în vârstă de 57 de ani, din județul Bacău, se afla cazată la o pensiune din zona Peștera și a plecat împreună cu alte două persoane într-o drumeţie pe traseul montan Peștera – Babele.

La un momentdat, la întoarcerea de pe traseu, pe fondul oboselii, femeia a alunecat și s-a accidentat la piciorul drept, fiind în imposibilitatea de a-și mai continua deplasarea și a apelat la salvamontiși și jandarmii montani.

Ajunşi la faţa locului, în punctul „Piciorul Babelor” salvatorii montani i-au acordat turistei măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta suferise o luxație.

Femeia a fost transportată cu targa UT 2000, în condiţii de siguranţă, până în zona telecabinei Peștera, de unde a fost preluată cu un ATV și condusă la locul de cazare. Ulterior aceasta s-a deplasat la o unitate spitalicească pentru investigații și acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentPetre Daea dă asigurări că vom avea grâu pentru consumul intern
Articolul următorȘofer din Dâmbovița prins drogat, ieri noapte, pe DN1B