O femeie din Bran (județul Brașov) a avut nevoie de intervenția salvatorilor montani din Dâmbovița, sâmbătă, după ce a suferit o accidentare, în Bucegii dâmbovițeni.

Jandarmii de la Postul Montan Peștera împreună cu salvamontiștii au acordat turistei măsurile de prim ajutor la fața locului, iar apoi au condus-o până la Peștera, locație de unde a fost preluată și transportată la Brașov.

“Jandarmii de la Postul Montan Peștera au intervenit în Munții Bucegi pentru a sprijini o femeie din Bran care se deplasa pe un traseu montan împreună cu alte persoane, cu intenția de a ajunge la un obiectiv turistic. La un moment dat, în zona Piciorul Babelor s-a accidentat și a cerut ajutorul jandarmilor montani și al salvamontiștilor.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii de la Postul Montan Peștera împreună cu salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmbovița i-au acordat turistei măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o luxație la piciorul drept și au condus-o până la Peștera, de unde a fost preluată și transportată la Brașov.

Turiştii aflaţi în dificultate în Munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037/0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la posturile Zănoaga și Peștera”, reiese dintr-o informare a jandarmilor dâmbovițeni.

Sursa: Realitatea de Dambovita