Adrian Țuțuianu, fost lider al PSD Dâmbovița,recent dat afară din rândurile PSD, a depus o cerere de înființare aunui nou grup la Senat. Țuțuianu, alături de alți șase senatori, fără grup politic, vrea să înființeze grupul „Unirea”.

Conform regulamentului Senatului României, pentru a exista și a fi acceptat oficial, un grup trebuie să aibă minim șapte senatori. Într-un anunț, făcut în după amiaza zilei de 12 decembrie, Adrian Țuțuianu a făcut public faptul că a depus o cerere de înființare a unui nou grup parlamentar.

„Am depus astăzi, către Biroul Permanent al Senatului, o informare privind înființarea unui nou grup palamentar al senatorilor independenți/neafiliați – „UNIREA”. Am pornit de la regulamentul Senatului și de la decizii precedente ale Curții Constituționale și, după consultări cu parlamentarii care sunt în această situație, am inițiat acțiunea.

(…)

NU avem afiliere politică și NU ne-am propus să înființăm noi partide. Gestul nostru are la bază, în principal, rațiuni de funcționare, organizatorice și de natură logistică. Ne vom consulta cu privire la modul de acțiune pe subiectele aflate în dezbaterea parlamentară și, acolo unde avem puncte de vedere comune, vom acționa unitar. Unde nu (suntem, totuși, parlamentari veniți din partide diferite), fiecare are independența de a decide.

În ceea ce mă privește, v-am promis că rămân același luptător pe care-l cunoașteți. #MăȚinDeCuvânt”

A declarat Țuțuianu. De remarcat este faptul că din grup fac parte :

Adrian Țuțuianu– ales pe listele PSD

Baciu Gheorghe – ales pe listele PMP

Vergil  Chițac – ales pe listele PNL

Rodica Severica Cocaviuc – aleasă pe listă PMP

Gabi  Ionașcu – ales tot pe listele PMP

Cristian Vasile Lungu – ales pe listele PMP

Gabriel Emanuel Botnariu – ales pe listele PSD 

În momentul de față, dacă grupul „Unirea” va fi consituit singurul parlamentar independent(fără apartenență la vreun grup) din Senatul României, rămâne Traian Băsescu (ale pe lista PMP).

Articolul precedentRevoltător! Statul omoară porcii domestici, din cauza pestei, dar vinde carnea porcilor sălbatici
Articolul următorAccident grav la Slobozia Moară. Biciclist transportat în stare critică la spital