„Constat că sunt, din nou, ţinta unor înregistrări denigratoare, în continuarea celor apărute, deja, în spaţiul public, motiv pentru care sunt obligat să fac următoarele precizări: 1. Toate discuţiile au avut loc în cadrul organizat al unor întâlniri de partid, la care au participat primari, viceprimari, preşedinţi de organizaţii locale, consilieri judeţeni şi locali. Aceste întâlniri au loc periodic şi au fost justificate, în plus, de contextul în care, la Comitetul Executiv Naţional a fost dezbătută Declaraţia privind starea Partidului Social Democrat, document pe care, împreună cu alţi lideri, l-am semnat. 2. Fragmentele apărute au fost intenţionat scoase din context, fiind evidenţiate doar acele pasaje menite să genereze conflicte cu lideri ai partidului şi, mai nou, cu trustul Antena 3. 3. Acţiunea de înregistrare a fost un act premeditat, orchestrat de persoane cu trecut securistic din cadrul organizaţiei judeţene, sub directa coordonare a unor membri din structura centrală a partidului. Înregistrările au fost livrate televiziunii de către oameni din partid”, a scris, vineri, pe Facebook, vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu.

Potrivit acestuia, scopul este denigrarea sa prin practici securiste.

„S-a spus despre mine că aş avea legături cu serviciile de informaţii. Eu consider că mi-am făcut doar datoria, inclusiv la conducerea Comisiei pentru controlul activităţii SRI. Dar, după modelul „hoţul strigă hoţii”, adevăraţii #securişti folosesc astfel de metode, nu doar pentru a mă denigra sau a mă pune într-o lumină nefavorabilă, ci şi pentru a-i radicaliza pe colegi împotriva mea şi pentru a determina, în final, o eventuală sancţiune. 5. Ar fi fost de aşteptat ca liderii centrali ai partidului să condamne imediat aceste practici securistice şi nu să le folosească pentru răfuieli personale, girându-le. 6. Discuţii similare au loc în toate organizaţiile judeţene şi ţin de firescul unor dezbateri mai mult sau mai puţin aprinse. Însă, nu am văzut ca vreun alt lider să devină ţinta unei campanii denigratoare atât de josnice”, a adăugat social-democratul.

Ţuţuianu a punctat că îşi menţine opiniile cu privire la situaţia din partid.

„Constat că sunt o #ţintă predilectă de la momentul semnării Declaraţiei sus menţionate. Campania derulată împotriva mea are scopul de a mă decredibiliza, cu riscul asumat de a destructura Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa, de a crea disensiuni între diferiţi lideri ai partidului şi, nu în ultimul rând, de a acoperi alte subiecte vulnerabile, aflate pe agenda publică. 8. Rămân un om #demn şi îmi menţin opiniile cu privire la situaţia din partid. Pe fond, tot ce am declarat este corect. Dacă mi se va solicita în cadrul partidului, voi aduce şi alte precizări pentru fiecare dintre subiectele atinse. 9. Contrar aşteptărilor celor care au instrumentat această campanie împotriva mea, Organizaţia PSD Dâmboviţa rămâne unită, puternică şi determinată să se menţină în topul celor mai performante din ţară”, a conchis vicepreşedintele PSD.

O a treia înregistrare audio a fost făcută publică, joi seară de România TV, în care Adrian Ţuţuianu povestea, într-o întâlnire la Găeşti, că secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, ar da telefoane în teritoriu. În replică, Ştefănescu spune că este o „invenţie totală”.

Vicepreşedintele PSD şi lider al organizaţiei din Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, le povestea colegilor de la Găeşti, în luna septembrie, cum l-a înjurat pe Codrin Ştefănescu în sediul PSD, „de am spart geamurile de la Kisseleff”. Motivul ar fi că secretarul general adjunct al PSD ar fi dat telefoane în teritoriu în care le spunea social-democraţilor să atace deciziile lui Ţuţuianu în Consiliul Judeţean.

 

Articolul precedentDâmbovița. Moartea unui bărbat ridică multe semne de întrebare
Articolul următorFoto| A treia înfrângere consecutivă. CSM Târgoviște-CSM Satu Mare 57-60,în Liga națională de baschet feminin