Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării în guvernul Mihai Tudose și Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii și Justiției Sociale, în același cabinet, au pornit un război pigmentat cu invective și acuze în spațiul virtual. Cei doi se acuză reciproc în legătură cu statutul pensiilor militare, adoptat de cabinetul Tudose.

Senatorul dâmbovițean Adrian Țuțuianu(foto) a fost cel care a pornit acest război, printr-un comunicat de presă, din partea Pro România, formațiune din care face parte acum, după excluderea din PSD.

„PRO ROMÂNIA va solicita președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să pună pe ordinea de zi proiectele de lege care privesc ordonanțele amintite (n.r. art. 40 din OUG nr. 57/2015, art. 7 din OUG nr. 59/2017, art. 41 și 84 din OUG 114/2018) și care sunt ținute, nejustificat, în sertarele Camerei Deputaților de prea multă vreme.

Mai mult, propunerile făcute de Liviu Dragnea la o întâlnire recentă cu reprezentanți centrali ai acestor asociații nu reprezintă altceva decât tergiversarea acestor subiecte. În fapt, Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu sunt principalii autori ai situației actuale din sistem.

A spus Țuțuianu.

Ulterior, fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu (foto), a reacționat, pe facebook, spunând că:

„Pe Adrian Țuțuianu îl mănâncă pielea și vrea sa fie scărpinat. Azi a născocit un comunicat de presa in care ma acuza pentru apariția OUG 59/2017 care a plafonat pensiile militarilor. Domnul Țuțuianu uită ca ministrul muncii nu avea atribuții pe pensiile militare și a contrasemnat ordonanta doar pentru că aceasta se referea și la pensii plătite prin Casa Naționala a Pensiilor Publice. Partea cu militarii ii revenea domnului Tutuianu, pe atunci ministru al Apărării,”

A spus L.O. Vasilescu.

Contrareplica lui A. Țuțuianu a urmat imediat.

„Cine mă cunoaște știe că nimeni nu poate să spună minciuni despre conduita mea așteptând ca eu să tac. Doamna Lia Olguța Vasilescu nu mă cunoaște atât de bine și, probabil, din acest motiv își asumă să se facă de râs într-o dispută care n-o avantajează deloc. Nici pe dânsa, nici pe șeful său, Liviu Dragnea.

De altfel, ieșirile publice de la vremea respectivă ale doamnei Olguța Vasilescu pot fi oricând mărturii directe ale conduitei pe care a avut-o față de această categorie profesională (mi-e greu să redau expresiile pe care le folosea în discuțiile mai mult sau mai puțin neoficiale). Doar lipsa de memorie sau de rușine poate fi explicația reacției de astăzi.”

A replicat, printre altele A. Țuțuianu.

Ultimul episod, până în  momentul de față cel puțin, este semnat de L.O. Vasilescu. Tot pe facebook aceasta a spus, ulterior ultimei afirmații a lui A. Țuțuianu, că:

„Pentru amnezici…”

Însoțind postarea de publicarea unor documente,respectiv OUG 59/2017, publicată în  MONITORUL OFICIAL nr. 648 din 7 august 2017inclusiv pagina care conține numele tuturor semnatarilor documentului. În care apare și numele lui Adrian Țuțuianu.

Articolul precedentProfanator de morminte, beat, a ajuns la spital după ce a furat o cruce
Articolul următorComisia Europeana, la Universitatea Valahia din Târgoviște