Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă.

Valoarea amenzii este cuprinsă între 500 lei și 1.000 lei. Asta a pățit și un bărbat din Pietroșița, în vârstă de 33 de ani, care a sunat la 112 spunând că i s-a furat un lănțișor. În realitate însă bărbatul era beat și avea chef de glume.

„Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Fieni au fost sesizaţi de un bărbat de 33 de ani, din Pietroșița, cu privire la faptul că ar fi fost agresat de mai multe persoane și i-ar fi fost sustras un lănțișor. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel în cauză, fiind în stare de ebrietate, ar fi alertat în mod fals agențiile specializate de intervenție. Totodată, din cercetări a reieșit că bărbatul nu a fost victima vreunei infracțiuni. Acesta a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor O.G. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Apelarea prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgență care necesită intervenția promptă a poliției, pompierilor, jandarmilor sau ambulanței.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentEmisiunile de titluri de stat pot fi cumpărate și în luna mai
Articolul următorMaria Cioclea, aproape de aur la Turneul internațional “Dumitru Pârvulescu & Vasile Iorga”