Un ciclon venit dinspre țările nordice este responsabil de vremea rece din România, potrivit meteorologilor. Așa se face că la zile caniculare am ajuns ca dimineața, termometrele să nu sară de 15 grade. La fel se întâmplă și pe litoral, acolo unde  temperatura apei mării a scăzut brusc la17-18.
Mai mult, la Borşa, în Pietrosul Rodnei, au căzut fulgi de zăpadă.
„Acel ciclon este responsabil de transportul aerului rece dinspre Polul Nord, un aer rece care va persista în Europa, în jumătatea de est, inclusiv în ţara noastră. O uşoară creştere de temperatură o vom putea vedea de vineri, dar vorbim de temperaturi poate chiar sub gradul celor normale. Pot fi de asemenea şi temperaturi peste media normală. Săptămâna se va încheia cu o vreme plăcută, răcoroasă spre normal. Săptămâna viitoare va începe tot cu o astfel de vreme. De altfel, ploile nu vor lipsi din peisaj”, a precizat meteorologul Romica Jurca în direct la România TV.
De duminică până marţi temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru mijlocul lunii iulie. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în toate regiunile.
Articolul precedent139 de arme confiscate, în doar șase luni, de polițiștii dâmbovițeni
Articolul următorLiga I se reia astăzi. Cu cine dă piept Chindia Târgoviște