Agenția Domeniilor Statului este condusă, interimar, de dâmbovițeanul Gabriel Olteanu. Numirea a fost făcută prin ordinul ministrului agriculturii, iar Olteanu va asigura conducerea până la organizarea unui concurs pentru post.

Gabriel Olteanu (sursa foto – ADS)

Gabriel Olteanu (foto) este reprezentant teritorial al Agenției Domeniilor Statului (ADS) pentru județele Dâmbovița și Giurgiu.

Agenţia Domeniilor Statului este instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Agenţia Domeniilor Statului (A.D.S.) este instituţia specializată care realizează privatizarea societăţilor comerciale cu profil agricol, constituite în conformitate cu Legea nr. 15/1990 şi arendarea şi concesionarea terenurilor cu destinaţie agricolă proprietate publică şi privată a statului, administrate de aceste societăţi.

Nou șef interimar al agenției a fost, în trecut, viceprimar și primar interimar al comunei dâmbovițene Butimanu, din partea PSD.

În februarie 2016 acesta a fost declarat incompatibil cu funcția, de către A.N.I. .

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 martie 2014 – 24 noiembrie 2014 întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și administrator al S.C. CONSTELAȚIA SOARELUI AGRI-SERV” S.R.L, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.”

După cum afirmau cei de la A.N.I. la vremea respectivă.

Totuși, Gabriel Olteanu a candidat pentru obținerea unui mandat de primar (în 2016) al comunei dâmbovițene Butimanu, din partea PSD, dar a pierdut în fața contracandidatului de la PNL (Cezar Gabriel Dragnea).

Articolul precedentProgramul și orele de desfășurare ale slujbei de Sf. Nifon, de la Târgoviște
Articolul următorMihai Neicuțescu, înapoi la Dinamo. Președintele Chindiei confirmă decizia echipei bucureștene