Un bărbat în vârstă 30 de ani, din Prahova, închis în regim deschis la Penitenciarul Găești, a fugit de la un punct de lucru din comuna dâmbovițeană Băleni. În tot județul au fost instituite filtre pentru găsirea fugarului.
Evadatul a fugit de la un depozit de legume-fructe din Băleni, acolo unde lucra conformt programului aprobat la nivelul Penitenciarului Găești.
Acesta era închis pentru furt și mai avea foarte puțin până la eliberare.
Semnalmente: 1,70 m inălțime, constituție atletică, păr negru, drept, fruntea lată, poartă barbă. Astăzi era îmbrăcat cu un tricou de culoare albă, iar peste, o bluză neagră. În picioare purta pantofi sport, de culoare neagră.
„În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmbovița, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Dâmbovița, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.
De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanţele producerii evenimentului.
Menționăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.
La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbracat cu un tricou alb cu imprimeuri, pantaloni de culoare neagră, și purta  pantofi sport de culoare neagră.
Pentru orice  informaţie cu privire la  persoana în cauză,  apelaţi numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Găești la numărul de telefon : 0245/ 710 254, 0744 65 61 39”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Găești.
„Astăzi, 18 iunie, in jurul orei 14:45, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost sesizați de către reprezentanții Penitenciarului Găești cu privire la faptul că, in jurul orei 13:40, un bărbat, care executa o pedepsă privativă de libertate, în regim deschis, pentru o perioadă de 1 an, pentru furt, a plecat de la o societate comercială din Băleni, unde desfășura activități lucrative, fără a mai reveni la unitatea de penitenciar. In prezent, se desfășoară activități de căutare a numitului Caramalău Ion, de 30 de ani, din jud. Prahova”, a precizat IPJ Dâmbovița.
Articolul precedentAtenție la stupi, pășunat și consumul de fructe! Aviotratamente la Târgoviște, 23-27 iunie
Articolul următorDezinsecție la sol și aviotratamente, în același timp, la Târgoviște.Avertisment pentru proprietarii de animale