FOTO: Gabriel Ciobotaru
FOTO: Gabriel Ciobotaru
Peste 100 de copii sărmani, proveniți din familii defavorizate, vor avea șansa să își completeze educația într-un centru social de zi, cosntruit de Asociația Șansa Ta, la Bilciurești. Centrul va funcționa într-un fost conac, iar ideea i-a aparținut unui fost tânăr instituționalizat.
Acesta se numește Gabriel Ciobotaru și are 37 de ani. Cunoaște sistemul pentru că de la 10 ani a rămas orfan. Tatăl său, avitor de meserie, a murit la cutremur, iar mama să a murit la din cauza unei sarcini extrauterine.
De mai mulți ani, cu sprijinul foștilor copii instituționalizați, Asociația incearcă să schimbe în bine viața copiilor care se află în dificultate.
În 2016, s-a fondat în comuna Bilciurești, din județul Dâmbovița, un “conac” social, o casă renovată, în care copiii deforizati și fără părinți să poată primi îngrijire, atenție, posibilitatea de a se dezvoltă, de a învață și de a se juca într-un mediu fără griji.
Centrul nu este finalizat în întregime și mai necesită multe alte lucrări.
„Ne dorim să terminăm lucrările pentru noile dormitoare, care au fost refăcute după cerințele ISU, să refacem acoperișul prin care plouă și să amenajăm un loc de joacă pentru cei 80 de copii. O firma de arhitectură ne-a ajutat pro bono cu proiectul, însă avem nevoie de sprijin și de materiale pentru construcția efectivă”, spune Gabriel Ciobotaru.
La Centrul din Bilciurești au fost efectuate lucrările interioare, dar mai este nevoie de gresie, balustrade, paturi, vesele pentru bucătărie.
Centrul e în reconstrucție de un an, are autorizația și avize necesare.
Când va fi finalizat, Centrul va putea găzdui 100 de copii, la centru de zi și va avea 25 locuri pe cazare.
Copiii provin numai din familii defavorizate din Bilciurești dar și din alte comune.
Un neamț, pe numele său Helmut Schlotterer, a cumpărat pentru copiii din România acel conac și l-a donat copiilor. Are șase camere, o sufragerie mare, o bucătărie, sală de calculatoare și băi.
Articolul precedentPovestea profesorului nevăzător, care a dat clasă multor colegi. A luat nota 10 la titularizare
Articolul următorCiocnire între un biciclist și o căruță. Biciclistul, rănit grav, va fi preluat de elicopterul SMURD