Centrul Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița s-a întrunit, miercuri, în urma confirmării apariției virusului de pestă porcină africană în județul Dâmbovița, în două gospodării.

Virusul a fost confirmat în localitatea Racovița – comuna Bucșani.

„În scopul adoptării planurilor de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli și pentru a aproba deciziile de plasare sub supraveghere, de informare a cetățenilor și de instaurare a zonelor de protecție și supraveghere. Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din focar, urmând a se realiza supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul întregii localități”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmbovița.

Autoritățile ne aduc învedere că orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița și autorităților locale.

„Solicităm sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii și consecințele acesteia. De asemenea, precizăm că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiți de către stat. Reamintim că pesta porcină africană(PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici ce mai mic risc de îmbolnăvire , ea având un puternic impact la nivel economic si social”, se mai arată în document.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK