O pagină de pe rețeaua de socializare facebook, denumit „The Never Forgotten Romanian Children” (Copii Niciodată Uitați ai României), a lansat o rugăminte de ajutor pentru un tânăr canadian. Băiatul, de 21 de ani, ce a fost adoptat în Canada, când era copil, încearcă să își gasească familia biologică. Acesta știe doar că a fost născut la Târgoviște, în judetul Dâmbovița.

Imagine

Foto- pagină  „The Never Forgotten Romanian Children”

Povestea cu adevărat emoționantă a fost facută publica prin intermediul paginii „The Never Forgotten Romanian Children”, un grup ce  a fost înființat în urma cu 5 ani, și al cărui unic scop, după cum declară aceștia, este de a reuși să îi ajute pe copii ce au fost adoptați internațional, din România,în special în perioada tubure a anilor 90, de după Revoluție, să își regăseasca rădăcinile si părinții biologici. Conform statisticilor peste 1000 de copii, adoptati din România, au reușit,în acest fel, să intre în contact cu părinții lor biologici, din România.

Cea mai recentă postare, de pe pagina de facebook amintită, face referire la un tânăr de 21 de ani, ce a fost adoptat în Canada. Baiatul îsi cauta radăcinile românesti ,mai precis părinții bilogici, acesta stiind că s-a născut la Târgoviste.

Imagine

„Salutări din CANADA!
Numele meu românesc este COSTEA IONUȚ și vă rog să mă ajutați să-mi găsesc familia biologică.
M-am născut în Târgoviște, județul DÂMBOVIȚA, la data de 17 FEBRUARIE 1999, iar numele mamei este COSTEA MARIETA.
Din păcate, acestea sunt toate informațiile pe care le dețin.
M-aș bucura să știu de unde vin și dacă mai am alți frați sau surori.
Vă rog să distribuiți acest mesaj cât de mult se poate.
Vă mulțumesc!”

Este mesajul postat pe facebook, ce este însoțit si de un colaj fotografic cu tânărul canadian. Sunt deja sute de reacții la mesajul inițial lansat de tânăr, foarte multi români dorind să îl ajute. A fost lansată insclusiv varianta existenței familiei sale biologice (mama) în apropiere de Târgoviște,în comuna Aninoasa. Cei de la The Never Forgotten Romanian Children adreseaza rugămintea celor ce pot furniza date sigure de familia biologică a tânarului canadian să îi contacteze privat, prin intermediul contului de facebook amintit.

Sursa: Realitatea de Dambovita