Marți,  09.04.2019, în jurul orei 17.00, un deținut încarcerat pentru omor a evadat de la un punct de lucru din Găești.

UPDATE 20.30 Deţinutul evadat a fost prins de poliţiştii din Găeşti în jurul orei 20.20, după aproximativ trei ore din momentul evadării.

UPDATE: se pare că deținutul se îndrăgostise de o angajată a unui local, fiind foarte gelos. Ar fi amenințat-o pe femeie că o sa evadeze și o să vină după ea ca să o onoare.

Potrivit autorităților este vorba de Deţinutul Crețu Constantin, în vârstă de 35 de ani, condamnat definitiv la 15 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii  de omor.

Acesta a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localității Găești.

„Facem precizarea că acesta era clasificat în regim deschis și desfășura activități lucrative fără supraveghere.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmbovița, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei  Dâmbovița, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Menționăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

La momentul părăsirii, deţinutul purta o șapcă de culoare mov, era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de culoare neagră, un hanorac alb, încălțăminte sport cu șireturi verzi.

Pentru orice  informaţie cu privire la  persoana în cauză,  apelaţi numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Găești la numărul de telefon : 0245/ 710 254, 0744 65 61 39″, se arată într-o informare a Penitenciarului Găești.

Articolul precedentDâmbovițean căutat de Poliție, prins în timp ce încerca să iasă din țară, pe la Nădlac
Articolul următorAsociația Centrul Socio-Cultural Communio spijină dotarea și reabilitarea laboratorului de fizică de la Ienăchiță