Localnicii din comuna dâmbovițeană Șotânga sunt de-a dreptul terorizați de urși, în ultima vreme. Pe o pagină de socializare a comunității din Șotânga, localnicii spun că animalele sălbatice nu mai au nicio teamnă și atacă gospodăriile localnicilor în fiecare noapte.

Teroare la Şotânga
„Ursul coboară în sat noapte de noapte” au postat pe o rețea de socializare (facebook, Șotânga) localnicii comunei de lângă Târgoviște.

Sursa foto– facebook, Șotânga

Indiferent de pagubele materiale, cea mai mare temere a oamenilor este să nu fie atacaţi…
Teroare în localitatea Damboviteana Sotanga. Urşul aflat în căutare de hrană intră din ce în ce mai des în gospodăriile oamenilor si distrug tot ce găsesc în cale: au luat capre,oi şi au distrus mai mulţi stupi de albine. Oamenii nu mai ştiu cum să se apere, sălbăticiunea pare de neoprit şi atacă aproape în fiecare noapte.
Ursul umblă pe uliţa în fiecare noapte, spun oamenii. sălbăticiunea a descoperit cu încântare stupii de albine din grădini!
Localnic: “Ursul, în fiecare noapte, vine. Şi azi noapte a fost. Am auzit aici sus, au latrat caini se auzea zgmot Am ieşit afară in fata usi cu lumina cu ce am putut, mai strigam, ce putem face dar nu avem ce face.”

Este anunțul postat în pagina de facebook Șotânga.


Probleme nu sunt noi în localitate. Și în 2018 urșii au produs pagube însemnate localnicilor din comună, la vremea respectivă animalele omorând mai multe capre și distrugând mai mulți stupi . Comuna Șotânga este înconjurată de aproape 2000 de hectare de pădure.

Articolul precedentProgramul ceremoniei de Ziua Imnului Național
Articolul următorBărbat de 42 de ani decedat în urma unei bătăi, ce a avut loc la Mija