Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întâlnit vineri, la Kiev, cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski.

Este prima vizită a liderului european și una de o importanță istorică, semnificând sprijinul moral și financiar pe care UE îl garantează Ucrainei.

Von der Leyen i-a înmânat lui Volodymyr Zelenski un chestionar care va constitui un punct de plecare pentru ca UE să decidă aderarea Kievului la blocul comunitar. ”Nu va fi, ca de obicei, o chestiune de ani să ne formăm această opinie, ci cred că o chestiune de câteva săptămâni”, a declarat aceasta. ”Rusia va avea decădere economică, financiară şi tehnologică, în timp ce Ucraina se îndreaptă spre viitorul european, asta văd eu”, a adăugat liderul european.

 

 

Zelenski a spus că va reveni cu răspunsurile în decurs de o săptămână.

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, şi Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate, Josep Borrell, au efectuat, vineri, o vizită în Ucraina, poposind și la Bucha, locul în care sute de civili au fost torturați și uciși de forțele ruse care au ocupat zona săptămâni în șir.

Articolul precedentVremea 9 aprilie. Temperaturi ridicate în toată țara – Unde revin ploile
Articolul următorSalariații firmelor afectate de sancțiunile economice sau de întreruperea unor tranzacții ca urmare a conflictului din Ucraina pot beneficia de șomaj tehnic