România va da piept cu un val de aer fierbinte, din Sahara, în următoarele trei zile. Specialiştii avertizează că vor fi zile cu disconfort termic accentuat, iar medicii ne recomandă să nu ieşim din case în orele prânzului, să ne hidratăm, să mâncăm alimente uşoare, să purtăm haine deschise la culoare şi să folosim cremă cu protecţie solară.
Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 35 de grade Celsius. Vineri şi sâmbătă – 14 şi 15 iunie – vor fi 37 de grade Celsius în vestul, sudul şi estul teritoriului. Specialiştii avertizează că din cauza umidităţii foarte ridicate se vor resimţi peste 40 de grade Celsius. Valul de căldură se va menţine până la sfârşitul săptămânii.
Până în data de 16 iunie, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 28 de grade până la 32 de grade. Apoi, vor marca o scădere uşoară la valori de 30 de grade şi ulterior nu vor mai avea variaţii semnificative.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo pentru următoarele zile. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.