Vin vești bune de la meteorologi, ce au emis un buletin de prognoză meteorologică pentru următorul interval. Urmează zile de iarnă bândă, în întreaga țară. În județul Dâmbovița (la Târgoviște) maximele vor crește de la o zi la alta și vor ajunge chiar și la 11 grade Celsius.

Conform celei mai recente prognoze, publicate de specialiștii de la ANM, pentru zona Munteniei:

„Până în jurul datei de 6 decembrie, vremea va fi rece, mai ales dimineața și noaptea, cu temperaturi minime de -5…0 grade, mediat regional, în timp ce maximele se vor încadra între 2 și 6 grade. Apoi, în perioada 7-10 decembrie, încălzirea treptată a vremii va determina valori diurne de 8…11 grade și nocturne de 2…5 grade. Ulterior, temperatura va avea variații de la o zi la alta, iar estimările prognostice indică situarea acestora peste cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului, local vor fi ploi, lapoviță și trecător ninsori slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou după data de 10 decembrie.”

Imagine

În ceea ce privește județul Dâmbovița ( cu precădere în zona centrală și de sud) vremea va cunoaște, în următoarele zile, o îmbunătățire,în sensul în care temperaturile diurne maxime vor crește de la o zi la alta.

Dacă în data de 5 decembrie maxima termică va fi ( la Târgoviște) de doar 5 grade Celsius, aceasta va crește treptat, în fiecare zi, astfel că în 10-11 decembrie sunt așteptate temperaturi maxime diurne chiar și de 11 grade Celsius. Minimele nocturne, tot la Târgoviște, vor fi în jurul temperaturii de 0 grade celsius, până în data de 12 decembrie.

În tot acest interval șansele de precipitații (lapoviță sau ninsoare) sunt apropiate de zero, în județul Dâmbovița, după cum estimează specialiștii de la ANM.

Articolul precedentFoto| Salvați de la moarte, prin intoxicare cu gaz, de pompieri. Doi soți din Fieni transportați la spital
Articolul următor„Proiectul Moș Crăciun”, la Crucea Roșie Dâmbovița