Vești excelente pentru tinerii care locuiesc în apartamente construite de Agenția Națională a Locuințelor ANL!

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a precizat că niciodată oportunitatea achiziționării acestor locuințe de către actualii chiriași nu a fost mai bună!

Astfel, potrivit unui act normativ în vigoare, se aplică o reducere spectaculoasă la locuințele ANL.

”Este o perioadă foarte bună în vederea achiziționării acestor apartamente ANL, în contextul în care prin actul normativ actual, spre deosebire de legislația, de până acum, este o reducere substanțială la prețul de cumpărare a locuințelor ANL, chiar și de 3 ori.

O să va dau un exemplu cât se poate de concret, un apartament situat pe Bulevardul Unirii, de 3 camere, care avea o valoare anterioară de vânzare de 209 mii lei, se vinde acum cu aproximativ 64 mii lei, în contextul în care se poate achiziționa și în rate, mergând până la 25 de ani perioada de plată.

Deci pentru târgoviștenii care doresc să-și achiziționeze locuințele pe care în acest moment le dețin cu chirie este un moment foarte bun.

De asemenea, la un apartament cu 2 camere situat în Micro II, de la o valoare anterioară de 132 mii lei acum se poate cumpăra cu 78 mii lei, depinde de anul construcției.

Nu știu când va mai exista această oportunitate”, a declarat primarul municipiului.

Potrivit OUG nr. 55/2021, publicată în iunie în Monitorul Oficial nr. 628/2021, prețurile de vânzare și chirie a locuințelor ANL destinate tinerilor, care au fost mărite semnificativ, și chiar dublate, în unele cazuri, în anul 2020, sunt readuse la o valoare similară celei din 2019.

Acum, prin HG 1.174/2021, act normativ publicat în Monitorul Oficial nr. 1.043, autoritățile au modificat și completat normele metodologice ale Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, astfel încât reducerea prețului de vânzare și chirie a locuințelor ANL destinate tinerilor să fie posibilă efectiv.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentDâmbovita: Patinoar artificial, inaugurat la Pucioasa
Articolul următorAccident violent în Dâmbovița! Două mașini avariate, un stâlp de electricitate rupt și un contor de gaze distrus