Au venit vești mai bune de la meteorologi, cel puțin pentru județul Dâmbovița, pentru următoarele ore. Codul galben de precipitații abundente a fost restrâns, de la întreg județul Dâmbovița, doar pentru partea montană a județului (29 iunie). În schimb, vreme de o săptâmână, se anunță temperaturi caniculare, fără precipitații, în tot județul Dâmbovița.

Conform celei mai recente actualizări a prognozei meteo, anunțată de specialiștii de la ANM, codul galben de precipitații abundente, ce era valabil pentru întregul județ Dâmbovița, în intervalul 29-30 iunie, a fost restrâns doar la nordul județului (zona montană).

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 12:00 – 29 iunie, ora 19:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, local în zona de munte, în Moldova, Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.
Notă: În următoarele zile disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

După acest interval, în Dâmbovița, nu mai sunt anunțate precipitații, vreme de apoximativ o săptămână. În schimb, temperaturile diurne vor crește spectaculos astfel că maximele termice vor depăși constant valoarea de 30 de grade Celsius, până în data de 7 iunie. În sudul județului vor fi perioade, în acest interval, unde va fi depășit pragul de caniculă (peste 35 de grade Celsius). La Târgoviște, până luni, 5 iulie, inclusiv, temperaturile maxime se vor încadra între 30-34 de grade Celsius. De asemenea nu sunt anunțate precipitații, în acest interval.

Articolul precedentProduse vestimentare contrafăcute, confiscate de jandarmi, la Târgoviște
Articolul următorBărbat de 42 de ani, din Ulmi, reținut de polițisti, după ce și-a amenințat soția. Bărbatul a încălcat ordinul de protecție