Aproximativ 60 de turiști care se deplasau cu 20 de autovehicule au fost sprijiniți de jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peștera, salvamontiști, polițistul de la Postul Alpin Padina și lucrătorii LDP Dâmbovița pentru a ajunge în siguranță la Peștera, după ce au rămas înzăpeziți în zona sanatoriului Moroeni, DJ 714 Moroeni-Peștera.

Utilajele de la SC LDP, societate aflată în subordinea CJ Dâmbovița, au reușit deblocarea Drumului Județean 714 afectat de două avalanșe de dimeniuni mici, după mai bine de patru ore de luptă cu nămeții.

Noi avalanșe s-au produs în Munții Bucegi și au blocat circulația pe DJ 714 Sanatoriul Moroieni – Peștera, vineri, 25 ianuarie, pe un singur sens. Zeci de turiști au așteptat atât la baza muntelui, cât și în zona Zănoaga să se deblocheze drumul.

Informația a fost confirmată și prefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie. În acest moment se circulă în condiții de iarnă. Drumarii au reușit să deblocheze drumul pe un sens de mers. DJ 714 este singura cale de acces către zona Padina, având în vedere că DJ 713 Dichiu – Piatra Arsă este închis circulației de către CJ Dâmbovița tocmai din cauza riscului mare de producere a avalanșelor.

Situația este departe de a se fi rezolvat. În zonă mai sunt blocate 20 autovehicule, cu aproximativ 60 persoane, are așteaptă la intrarea în Lunca Padinii deblocarea completă a drumului.

Drumarii merg în față și deszăpezesc pentru ca turiștii să ajungă în siguranță la spatiile de cazare. Turiștii au fost sprijiniți de jandarmii montani, dar și de salvamontiști, polițiștii de la Postul Alpin Padina și drumarii.

Mai mulți turiști au coborat din zona de munte, profitând de faptul că drumul este practicabil până la Moroieni.

În zonă sunt trimise numai puțin de opt utilaje pentru a deszăpezi drumul, acestea acționând de ore bune.

Oamenii legii îi anunță pe cabanierii și turiștii care se află la acest moment în zona Padina să nu plece la drum din cauza condițiilor meteo vitrege și a riscului crescut de avalanșe. Totodată, recomandăm turiștilor, că până la imbunătățirea condițiilor meteorologice, să nu își pună în pericol viața lor, sau a celor dragi. În caz de urgență REALĂ, recomandăm folosirea numărului unic de urgență 112”, a anunțat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentUn bărbat de 63 de ani, dat dispărut, este căutat de poliție
Articolul următorBătrân de 80 de ani, reținut pentru omor, la Ulmi