Conform ordonanței militare cu numărul patru, administrațiile locale sunt cele care trebuie să ia măsuri de dezinfecție a scărilor de bloc, pe toata perioada în care este valabilă starea de urgență din România, din cauza coronavirusului. La Târgoviște s-a demarat procedura, iar reprezentanții administrației locale au calculat ca va fi nevoie de aproximativ 1 milion de lei lunar, pentru a putea cumpăra dezinfectanții necesari.

Sursa foto- Daniel Cristian Stan, facebook

La Târgoviște a demarat deja operațiunea de dezinfecție a scărilor de bloc. Mai întâi  au fost vizate cartierele Aleea Trandafirilor și Mihai Viteazul (fostele microraioane 8 si 9, din oraș).

video-dezinfecție Târgoviște

Conform celor precizate de edilul șef al orasului, în cadrul unei conferințe de presă on line, din data de 30 martie, la Târgoviste sunt aproximativ 1500 de scări de bloc ce vor trebui dezinfectate, ca măsură de protecție împotriva răspândirii coronaviruslui. Costul total al acestei operațiune va de probabil 1 milion de lei lunar, a estimat primarul orașului, care a a mai declarat că sumele nu au fost prevăzute în bugetele locale, astfel ca în momentul de față nicio administrație nu dispune de toți banii necesari unei asemnea operațiuni de amploare, mai ales în cazul în care starea de urgență se va prelungi. De asemenea, edilul șef al Târgovistei a declarat ca se va cheltui din bugetul local si „ultimul leu disponibil,în lupta cu coronavirusul”, dar si ca se va solicita un ajutor guvernamental, în acest sens.

Articolul precedentCiocnire violentă între două tiruri, la Dragodana, pe DN 72. Drumul este blocat pe ambele sensuri
Articolul următorCoronavirus Dâmbovița. 1706 persoane în izolare și 121 în carantină. Sute de sancțiuni pentru nerespectarea Ordonanței militare nr.3