La Târgoviște, dar nu numai, tradițiile de Crăciun și Anul Nou nu mai sunt respecatate atunci când vine vorba de colinde. Grupuri de tineri au împânzit deja orașul și, extrem de agresiv, „colindă” trecătorii, chiar cu două săptămâni înainte de Crăciun.

Imagine

Mai sunt săptămâni bune până la Crăciun dar asta nu îi împiedică pe unii să se prefacă că nu știu  data din calendar. La Târgoviște, spre exemplu, grupuri de așa ziși colindători, îmbrăcați în costume populare, cântă și dansează pe străzile orașului, urând „An nou fericit” sau „Crăciun fericit”, după caz, celor pe care îi întâlnesc, folosind pretextul colindului.

De fapt, ce răsună din boxele pe care le poartă după ei, nu este nicidecum un colind, ci mai degrabă amplificarea unor voci care cerșesc. Totul se întâmplă în data de 14 decembrie (vezi video).

Tinerii sunt de-a dreptul agresivi, în sensul în care dacă li se atrage atenția că gestul lor nu poate fi numit tradiție, nu fac să dea mai tare muzica în difuzoarele purtate cu ei.

Articolul precedentBrezoaele| Dosar penal și ordin de protecție, pentru un dâmbovițean ce și-a bătut fiul, ce a ajuns la spital
Articolul următorÎnfrângere categorică, la Sf.Gheorghe, pentru CSM Târgoviște. 77-43, pentru campioana Sepsi