În dotarea ISU Dâmbovița a intrat o autospecială nouă. Noul echipament este unul de teren și, după cum spun pompierii, este o achiziție de care era absolută nevoie, având în vedere situațiile înregistrate în ultima vreme.

Incendiile de vegetație, multe dintre acestea în zone greu accesibile. Cu asta s-au confruntat, în ultima perioadă, cei de la ISU Dâmbovița. La ora bilanțului, pentru primul trimestru din 2019, colonelul Păun Mihăiță, inspector șef ISU Dâmbovița, a declarat că sancțiunile, cele mai multe pentru nerespectarea normelor, au fost date consiliilor locale din UAT-urile dâmbovițene.În ceea ce privește incendiatorii, aceștia sunt mai greu de prins și sancționat, după cum recunoaște chiar colonelul Păun Mihăiță.

(video)

Noua autospecială intrată în dotarea ISU Dâmbovița va ajuta la gestionarea mai eficientă a cazurilor de incendii de vegetație aflate în zone greu accesibile.

Este vorba de o autospecială de teren (4×4), tip A 250 – UTV, achiziţionată prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Autospeciala este prevăzută cu instalaţie de înaltă presiune pentru stingerea incendiilor, evacuarea apei, transportul de apă, materiale şi accesorii, precum şi pentru executarea de recunoaşteri în teren sau a altor misiuni operative, oferind posibilităţi de acces în teren accidentat.

Articolul precedentȘofer din Dâmbovița, la un pas să cadă cu mașina de un pod din Buzău
Articolul următorChindia Târgoviște anunțuri despre bilete, acreditări și transport, la meciul cu Viitorul