Oamenii legii din Dâmbovița au dat amenzi de zeci de mii de lei pentru șoferiicare își bat joc de elevii pe care îi transportă. Mii de elevi se duc zilnic la școală înghesuiți și în picioare, existând pericolul de accidentare la cea mai mică frână.

Acțiunea Serviciului Rutier Dâmbovița a avut în treia zi de la începerea noului an școlar. Aproape că nu a fost găsit microbuz în care elevii să nu stea înghesuiți sau în picioare, nerespectându-se astfel numărul de locuri admis.

Pe lângă numărul de persosane transportate, agenții au verificat și actele operatorilor de transport.

Valoarea amenzii pentru nerespectarea capacității de transport este de 9000 de lei. În doar două zile, polițiștii rutieri au sancționat 19 conducători auto de microbuze. Valoarea amenzilor se ridică la suma de 33.000 de lei.

De asemenea, polițiștii verifică și respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste autovehicule, precum și legalitatea desfășurării acestui tip de transport cu autovehicule destinate transportului de persoane efectuat de diverși operatori de transport.

De la debutul anului școlar polițiștii de la rutieră au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, dintre care 16 pentru încălcarea prevederilor legale din domeniul transportului, norme prevăzute de H.G nr. 69/2012. Dintre acestea, 6 au fost pentru nerespectarea capacității de transport.

Articolul precedentVideo| Lider PNL Târgoviște „Viorica Dăncilă, o femeie din popor, muncitoare și cinstită. Ca un tractor.”
Articolul următorS-au tras la sorți 16-imile Cupei României la fotbal. Chindia întâlnește Hermannstad