Un deținut care își ispășea pedeapsa în regim deschis la Penitenciarul din Găești a fost prins la câteva ore după ce a fugit de la un punct de lucru. Bărbatul, care era închis pentru furt, muncea la un depozit de legume-fructe din comuna Băleni.
Surse din rândul ancheatorilor spun că acesta avea de gând să fugă în Prahova, județul de domiciliu, la iubita sa. Câine polițiștilor a fost cel care l-a găsit.
Imediat după evadare, în tot judeţul au fost instituite filtre pentru găsirea fugarului în vârstă de 30 de ani.
Mascaţii şi gardienii au luat la puricat câmpurile din împrejurimi, iar cel care i-a condus pe oamenii legii la deţinut a fost chiar câinele de urmă. Fugarul se ascundea într-ocasă părăsită din Comişani.
Evadatul a fugit de la un depozit de legume-fructe din Băleni, acolo unde lucra conform programului aprobat la nivelul Penitenciarului Găeşti. Acesta era închis pentru furt. Caramalău Ion, are 30 de ani şi este din jud. Prahova.
Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani. Fapta i-a lăsat fără cuvinte pe gardieni.
Bărbatul s-ar fi putut elibera în doar o lună de zile. Acum va aştepta mult şi bine până va ieşi. În luna aprilie, un al deţinut, pe numele său Constantin Creţu (35 ani), a evadat de la punct de lucru de pe raza localităţii Găeşti, dar a fost prins după aproximativ trei ore din momentul evadării.
Autorităţile aveau informaţia că deţinutul se îndrăgostise de o angajată a unui local, acolo ude lucra şi el, fiind foarte gelos. Ar fi ameninţat-o pe femeie că o sa evadeze şi o să vină după ea ca să o omoare pentru că i-ar fi refuzat avansurile. Acesta a spus că o iubea pe femeia pentru care a evadat.

Articolul precedentDezinsecție la sol și aviotratamente, în același timp, la Târgoviște.Avertisment pentru proprietarii de animale
Articolul următorAtleții de la CS Târgoviște, de trei ori pe podium la Campionatul Național pentru tineret